Drönare

Unmanned Aerial System

Unmanned Aerial System (UAS) erbjuder starka koncept i bygg- och anläggningsbranschen. Med ett brett användningsområde och oöverträffad flexibilitet väljer många att implementera tekniken i sina projekt.

Vi erbjuder ortofoton, punktmoln, video och fotografiskt inspektionsmaterial producerade med våra branschledande sensorer som monteras på våra drönare.

För mätningstekniska uppdrag erbjuder vi en Ground Sampling Distance (GSD) på ner till 6mm/pixel och en noggrannhet ner till <3cm.

En ny generation mjukvaror framtagna och optimerade för fotogrammetri, punktmolnshantering och generering av 3d-modeller minimerar tiden det tar att bearbeta de stora dataset som produceras. Nya applikationer för bild/videoredigering ger en möjlighet att redan på platsen kunna göra en djupare analys av ett objekt.

Inspektion, besiktning och statuskontroller dokumenteras med 4k Video, 20MP-Bild med zoom och termografisk data hämtas i form av videosekvens eller bild. Materialet anpassas sedan efter projektets eller beställarens specifikationer.

Kontakta oss idag

Charlott Vidh

Charlott Vidh

Uppdragsledare - Mätning

Diagonas anställda tillhandahåller oss ofta med innovativa och genomtänkta lösningar inom projekten, detta har medfört att vi har effektiviserat bort kostnader på upp till 30%.

Mattias Lindqvist

VD, Rosenqvist Fastigheter AB

 • Genom att använda våra innovativa arbetsmetoder vid drönarinmätning av era mark, fasad och/eller tak kan inmätningsprocessen effektiviseras med upp till 40%.

 • Våra kunder upplever att vi har en bred kompetensbank och hög leveranssäkerhet som säkerställer produktionen i projekten.

newsec referens
sweco referens

Diagona AB – En innovativ utmanare

 • Etablerades 2015

 • 30 anställda

 • Över 500 kunder

 • Specialiserade inom våra kompetensområden

  • Mätningar från luften
  • Inspektioner från luften
  • Kontroll och bevakning av objekt

Mätning och inspektion med drönare

Innovativa och effektiva arbetsmetoder

 • DJI Matrice 210 RTK
 • FLIR IR-sensorer
 • Fotogrammetri
 • LiDAR (Laserskanning)
Våra kunder upplever oss som lösningsorienterade och flexibla.
dji-leica

Våra leverantörer av den senaste tekniken inom sensorer och drönarteknik.

Referensprojekt

rov-inspektion- drönare

Undervattensinspektioner genom dyk och ROV

DYK och ROV inspektion med hjälp av video/foto av in och utlopp för ett vattenburet kylsystem. Updraget genomfördes på 3 meters djup vid Klara mälarstrand för ett kylsystem tillhörande Waterfront.

newsec referens

multibeam-avloppsledning

Sjömätning med multibeam

Sjömätning med multibeam för ett nytt avlopp vid Norra Sunderbyn, Luleå. Den planerade avloppsystemet kommer att sträcka sig ca. 1 600 meter och avsikten med mätningen är att fastställa djupet samt kartera botten efter eventuella hinder som kan finnas i området för sträckningen.

sweco referens

bottenkartering

Bottenkartering med Side Scan Sonar

Diagona Marin fick uppdraget att genomföra en bottenkartering vid Laiksjön inför Dorotea Kommuns planerade anläggande av en vattenledning. Denna utfördes med hjälp av en Side Scan Sonar och ekolod.

dorotea-kommun

Kundreferenser

“Diagonas anställda tillhandahåller oss ofta med innovativa och genomtänkta lösningar inom projekten, detta har medfört att vi har effektiviserat bort kostnader på upp till 30%.”

Mattias Lindqvist

VD, Rosenqvist Fastigheter AB

“Vi har haft ett bra samarbete med Diagona över tid, vi har ett öppet klimat i dialogerna mellan varandra och konstruktiva dialoger kan enkelt föras.”

Kalevi Hautamäki

Platschef, NCC

“Diagona har alltid löst våra förfrågningar med snabba leveranser och till en kvalitet över förväntan.”

Jan Norlin

Projektchef, Rosersbergs Maskin AB

Kontakta Oss

Finlandsgatan 48, 164 74 KISTA