Lagstiftning gällande drönare och etablering Uppsala

Tack för i år

Sommaren har bokstavligen rusat förbi. Vi har avslutat en mängd projekt och påbörjat minst lika många. Vi tackar alla inblandade för ett fint sammarbete och för arbeten väl utförda. Hösten, ja va blev hösten av? Helt plötsligt låg snön där och vi fick utan förvarning lägga till kvastar, borstar och snöskyfflar i redskapsarsenalen.

Vi växer så det knakar och är glada att välkommna några, för oss, nya förmågor här på företaget och under samma ämne så söker vi i skrivande stund ytterligare medarbetare. Ta en titt under KARRIÄR/LEDIGA JOBB och se hur du kan komma att arbeta med oss.

 

Branschnyheter

Under hösten slog högsta förvaltningsdomstolen fast att kamerabestyckade drönare omfattas av reglerna i kameraövervakningslagen, vilket innebär att tillstånd från länsstyrelsen erfodras för att få fotografera/filma områden där allmänheten kan vistas. Det tycker vi, med många andra, var ett stort steg bakåt då en drönare med kamera har visat sig vare ett mycket flexibelt och kostnadseffektivt allternativ till traditionell mätning i många fall. Vad som inte framgår särskilt ofta i media är att det fortfarande är fritt fram att bestycka en drönare med andra sensorer, så som LiDAR och värmekameror m.fl. vilka är oumbärliga tillgångar i många sorters projekt. Sen ska understrykas att byggarbetsplatser i största mån inte är områden där allmänheten kan/ska vistas.

 

Etablering Uppsala

Slutligen vill jag passa på att uppmärksamma er på våra skickliga kollegor i Uppsala som framöver kommer vara våra huvudsakliga kontakter i regionen, Jimmy & Royne med medarbetare. Dom utgår från Uppsala för att snabbt och flexibelt kunna ta alla sorters mätningstekniska jobb. Se det infogade infobladet för detaljer och vill du beställa någon av våra tjänster eller bara veta ännu mer så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!