Arkeologi

arke-01

Marinarkeologi

Vi erbjuder konsulttjänster inom marinarkeologi med fokus på arkeologiska förundersökningar, inför muddringsarbeten, hamnutbyggnader, vrakinspektioner med det senaste teknologin.

arke-02

Arkeologiska utredningar /undersökningar

Vi har kunnig och utbildade arkeologer som kan utföra både arkeologiska utredningar och undersökningar på land och undervattnet. Dessa studier är oftast sammankopplade i tidig fas med stora infrastrukturprojekt.

arke-03

Inmätning med GPS och totalstation

Arkeologiska undersökningar av varierande slag kräver noggranna inmätningar som vi kan utföra med Leicas senaste teknologin inom GPS och Totalstation. Våra medarbetare är både mättekniker och arkeologer.

arke-04

GIS

Med Geografiska Informations System kan vi göra analyser av landskap och visualisera lägesbestämd information som vi kan presentera i olika höjdmodeller och tematiska kartor.

arke-05

Fotogrammetri / 3D Scanning

Vi kan utföra georefererad fotogrammetri både på land och undervattnet. Vi har även kunskap av 3D scanning som kan appliceras på stora och små föremål inom kulturarvssektorn.

arke-06

Drönarkartering

Vi har det senaste drönarteknologin för att dokumentera arkeologiska undersökningar eller fornminnes- och kulturmiljöer från luften till en lågkostnad. Drönarkarteringen gör det möjligt att få en snabbare och precisionsrik dokumentation av arbetet. Våra drönare har RTK GPS positionering.

Kontaktperson för Arkeologi

Vill du ha en offert av oss?

Fyll i nedan formulär.

    obligatorisk


    obligatorisk


    obligatorisk