Diagona AB välkomnar ny VD för att driva innovation och tillväxt

Karl Agestam

Erfaren ledare från Samhällsbyggnadsbranschen tar rodret på ledande Tech-enabled mätkonsultföretag

Stockholm, 2023-05-30 – Diagona AB, ett välkänt tekniskt företag inom mättekniska tjänster, har tillkännagivit utnämningen av Karl Agestam som deras nya verkställande direktör, från och med 2023-05-02. Med en gedigen bakgrund inom Samhällsbyggnad är Karl redo att leda företaget till nya höjder i den ständigt föränderliga världen av mätteknik.

Karl Agestam har över 10 års erfarenhet i branschen både som konsult, entreprenör och i uppdrag för beställare. Karl har även tidigare erfarenhet i ledande position från andra teknikkonsultföretag senast som Enhetschef på Ramboll Sweden AB. Karl är Väg- och Vatteningenjör från Chalmers i grunden men har även kompletterat med en MBA. Karls bakgrund och expertis förväntas spela en avgörande roll för att förbättra Diagonas tjänster, öka operativ effektivitet och driva innovation.

Som ett tech-enabled mätteknikföretag har Diagona AB alltid legat i framkant när det gäller att integrera banbrytande teknologier i sina tjänster. Under Karls ledning strävar företaget efter att stärka sin position på marknaden genom att utöka sin tekniska kapacitet och ta till sig nya trender inom mätteknik, inklusive användning av avancerad geospatial datainsamling och analysteknik, maskininlärning och molnbaserade samarbetsverktyg.

”Karl Agestam är en respekterad och erfaren ledare som delar vår vision för en teknikdriven framtid inom mätteknikbranschen”, säger Niklas Sörensen, styrelseordförande på Diagona AB. ”Vi är övertygade om att Karls ledarskap, strategiskt tänkande och passion för innovation kommer att vara avgörande för att vägleda Diagona AB tillväxt och framgång under de kommande åren.”

När jag tillträdde rollen som VD, sa Karl Agestam: ”Jag ser framemot att jobba för Diagona, jag ser verkligen att det finns stor potential i bolaget och att affären ligger rätt positionerad. Tillsammans med de talangfulla kollegorna på Diagona AB kommer vi att utforska nya möjligheter och driva tekniska framsteg som kommer att gynna våra kunder och mätteknikbranschen som helhet.”

Om Diagona AB:

Diagona AB är ett ledande tech-enabled mätteknikföretag som tillhandahåller innovativa lösningar till kunder inom olika branscher. Med ett starkt engagemang för kvalitet och effektivitet använder Diagona AB den senaste tekniken och metoderna för att leverera korrekta, pålitliga och kostnadseffektiva mättjänster. För mer information, besök www.diagona.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Sörensen

Styrelseordförande, Diagona AB